Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Tot jmenul consta in a folosi formula :
[tex]|z|^2=z\cdot \overline{z}[/tex]
Si eventual si faptul ca :
[tex]\overline{\overline{z}}=z[/tex]
Voi porni din L.H.S si voi ajunge in R.H.S :
[tex]|1-z_1\cdot \overline{z_2}|^2-|z_1-z_2|^2=(1-z_1\cdot\overline{z_2})(\overline{1-z_1\overline{z_2}})-(z_1-z_2)(\overline{z_1-z_2})=\\=(1-z_1\cdot\overline{z_2})(1-\overline{z_1}\cdot z_2)-(z_1-z_2)(\overline{z_1}-\overline{z_2})=\\=1-z_2\cdot\overline{z_1}-\overline{z_1}\cdot z_2+|z_1\cdot z_2|^2-|z_1|^2+z_2\cdot\overline{z_1}+z_1\cdot\overline{z_2}-|z_2|^2=\\=1+|z_1\cdot z_2|^2-|z_1|^2-|z_2|^2=\\ =(1-|z_1|^2)-|z_2|^2(1-|z_1|^2)=(1-|z_1|^2)(1-|z_2|^2), Q.E.D.[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.