Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
vezi atasamwent..primele 2 pagini pt pctul a)
pt b)
√(x²+x+1)>√(x²+x+1/4)=√(x+1/2)²=|x+1/2|
pt x>-1/2
√(x²+x+1)>√(x²+x+1/4)=√(x+1/2)²=x+1/2
pt x≤-1/2, expresia de sub radical este pozitiva (Δ=-3) iar x+1/2 este negativa, deci adevarat
n-am vrut sa o fac cu derivata si monotonia...
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.