Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
10)Aducem la acelasi numitor:
(2x+x√3-2x+x√3)/(4-3)=4√3 2x√3=4x√3 x=2
12)
a=I2√6-6√2I 36×2>2×6 ⇒a=6√2-2√6
b=√3²×2³+√2³×3=6√2+2√6
Mg²=a×b=(6√2-2√6)(6√2+2√6)=36×2-4×6=72-24=48=2^4×3
Mg=2²√3=4√3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
aducem la acelasi numitor, asa cum ai in figura, pentru a-l rationaliza:
x(2+√3)-x(2-√3)=4√3(4-3)
2x+x√3-2x+x√3=4√3
2x√3=4√3
x=2
12.
media geometrica a doua numere a si b este mg=√a*b
a=I 2√6-6√2I= I√24-√72I=√72-√24
mg=√[(√72-√24 )(√72+√24)]=√(72-24)=√48=4√3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.