Răspuns :
A) -3 * [tex]\frac{1}{14}[/tex]+ (-1 * [tex]\frac{2}{7}[/tex]+[tex]\frac{5}{6}[/tex])=[tex]\frac{-3}{14}[/tex]+([tex]\frac{-2}{7}[/tex]+[tex]\frac{5}{6}[/tex] )= [tex]\frac{-3}{14}[/tex] + [tex]\frac{23}{42}[/tex]= [tex]\frac{1}{3}[/tex]
B) (-1*[tex]\frac{2}{3}[/tex]+[tex]\frac{5}{8}[/tex])+(-3 * [tex]\frac{1}{8}[/tex]+3* [tex]\frac{2}{3}[/tex])=([tex]\frac{-2}{3}[/tex] + [tex]\frac{5}{8}[/tex])+ ([tex]\frac{-3}{8}[/tex]+2)= ([tex]\frac{-1}{24}[/tex])+[tex]\frac{13}{8}[/tex]= [tex]\frac{-1}{24}[/tex]+[tex]\frac{13}{8}[/tex]=[tex]\frac{19}{12}[/tex]
C) (-2* [tex]\frac{3}{4}[/tex]+[tex]\frac{11}{6}[/tex])+(-1 * [tex]\frac{2}{3}[/tex]+2* [tex]\frac{7}{12}[/tex]) =([tex]\frac{-3}{2} + \frac{11}{6}[/tex])+ ([tex]\frac{-2}{3} +\frac{7}{6}[/tex])= [tex]\frac{1}{3} +\frac{1}{2}[/tex]=[tex]\frac{5}{6}[/tex]
D) (-3*[tex]\frac{2}{5}[/tex]+[tex]\frac{11}{4}[/tex])+(-1* [tex]\frac{3}{5}[/tex]+2* [tex]\frac{5}{21}[/tex]) =([tex](\frac{-6}{5} +\frac{11}{4} )+ (\frac{-3}{5} +\frac{10}{21} )[/tex]=[tex]\frac{31}{20} +(\frac{-13}{105} )[/tex]=[tex]\frac{31}{20} -\frac{13}{105}[/tex]=[tex]\frac{599}{420}[/tex]=[tex]1 \frac{179}{420}[/tex]
Succes!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.