Răspuns :
Răspuns:
Monologul este un mod de expunere în care si procedeu literar prin care autorul,respectiv personajul îsi expune sentimentele,ideile,si gandurile,acest fapt adus la cunostinta cititorilor,spectatorilor.Generalizat,putem spune ca este un dialog fara sfarsit,care poate fi realizat doar de o singura persoana.In plus,se poate realiza si un dialog interior,atunci cand persosnajul "vorbeste"cu gandurile sale.Monologul,poate fi si o caracterizare directa,cat si indirecta a perdonajului.Monologul cuprinde si autocaracterizare,astfel devenind o autodescriere.
Pe scurt,trasatutile monologului sunt:
-reda ganduri,sentimente,idei:si citind un monolog poti cunoaste problemele,personalitatea altora,zic eu,fiind o foarte buna autopsihologie
-si monologul absolut MEREU,fara exceptie este la pers întai,subiectiva(perspectiva)
Explicație:
Succese!Sper ca te-am ajutat!!✌
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.