Răspuns :
dacă se divide cu x-a, atunci f(a)=0
f(2)=0
8-28+2m+8=0
2m=12
m=6
f(x)=x^3-7x^2+6x+8 : x^2-3x+1=x-4
-x^3+3x^2-x
______________
-4x^2+5x+8
+4x^2-12x+4
_______________
/. -7x+12
deci catul este (x-4)
restul (-7x+12)
f(2)=0
8-28+2m+8=0
2m=12
m=6
f(x)=x^3-7x^2+6x+8 : x^2-3x+1=x-4
-x^3+3x^2-x
______________
-4x^2+5x+8
+4x^2-12x+4
_______________
/. -7x+12
deci catul este (x-4)
restul (-7x+12)
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x)=x³-7x²+mx+8 se divide cu x-2
f(2)=0 8-28+2m+8=0 m=6
f(x)=x³-7x²+6x+8=x³-2x²-5x²+10x-4x+8=x²(x-2)-5x(x-2)-4(x-2)=(x-2)(x²-5x-4)
f(x):(x²-3x+1 ) cat=(x-4) rest=-7x+12
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.