Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Avem o functie pe ramuri.
Dorim sa determinam ecuatia tangentei in punctul A(-1,2).
Cum abscisa punctului A este negativa, ne situam pe prima ramura.
Daca x<1, derivata functie f este:
f'(x)=(x+3)'=x'+3'=1+0=1
Ecuatia tangentei are forma:
tg: y-y0=m(x-x0)
x0=-1
y0=f(x0)=f(-1)=2
m=f'(x0)=f'(-1)=1
Atunci ecuatia tangentei devine:
tg: y-2=1(x-(-1))
tg: y-2=x+1
tg: -x+y-2-1=0
tg: -x+y-3=0
tg: x-y+3=0
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.