Răspuns :
Explicație pas cu pas:
2^(x+1) + 2^(x+3) = 2^x×2 +2^x×2^3= 2^x(2+8) = 2^x×10 =10
=>2^x=1 => x=0
Explicație pas cu pas:
2^x+1+2^x+3=10
(1+2²)×2^x+1=10
(1+4)×2^x+1=10
5×2^x+1=10
2^x+1=2
2^x+1=2¹
x+1=1
x=0
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.