Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(n-10)(n+10) ≤0
n² - 10² ≤ 0
n² ≤ 10²
n ≤ 10
n = { 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10}
Răspuns:
(n-10)(n+10)≤0
n-10=0 n=10
n+10=0
n= -10
Tabelul de semne
n l -∞...........-10,,....0.......+10..........+∞
---------------------------------------------------------------------
n-10l - - - - - - - - - - -0+ + +
---------------------------------------------------------------------
n+10l- - - - -0+ + + + +
___________________________________
(n-10)(n+10)+ + 0- - - -0+ + +
consideram intervalul pe care produsul e negativ sau egal cu 0 si-l intersectam cu N
n∈[-10, 10]∩N={0,1,...10}
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.