Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Ma=(a+b)/2
a=2/√2+1=√2+1
b=√(1-√2)²=|1-√2|=√2-1
Ma=(√2+1+√2-1)/2=2√2/2=√2
Mg=√(a*b)=√[(√2+1)(√2-1)]=√[(√2)²-1²]=√(2-1)=1
Bafta!
[tex]a = \frac{2}{\sqrt{2}}+1 = \frac{\sqrt{2}\cdot \sqrt{2}}{\sqrt{2}} + 1 = \sqrt{2} + 1\\b=\sqrt{(1-\sqrt{2})^2} = |1 - \sqrt{2}| = \sqrt{2}-1[/tex]
[tex]m_a = \frac{\sqrt{2}+1+\sqrt{2}-1}{2} = \frac{2\sqrt{2}}{2} = \sqrt{2}\\m_g = \sqrt{ab} = \sqrt{(\sqrt{2} + 1) (\sqrt{2} - 1)} = \sqrt{(\sqrt{2})^2 - 1^2} = \sqrt{2 - 1} = \sqrt{1} = 1[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.