Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2²ˣ⁺³ - 3·2ˣ⁺² + 4 = 0 <=> 2³·2²ˣ - 3·2²·2ˣ + 4 = 0 <=>
8·2²ˣ - 12·2ˣ + 4 = 0 I:4 <=> 2·2²ˣ - 3·2ˣ + 1 = 0
2ˣ = t => 2t²-3t+1 = 0 => t₁,₂ = [3±√(9-8)]/4 = (3±1)/4
t₁ = 1/2 = 2⁻¹ ; t₂ = 1 = 2⁰
2ˣ = t₁ => 2ˣ = 2⁻¹ => x = -1
2ˣ = t₂ => 2ˣ = 2⁰ => x = 0
2^2x+3-3×2^x+2+4=0
Folosind formula a^m+n=a^m×a^n transformam expresiile 2^2x+3 si 2^x+2 =>
2^2x×2^3-3×2^x×2^2+4=0
Folosind formula a^mn=(a^n)^m transformăm expresia 2^2x
(2^x)^2×2^3-3×2^x×2^2+4=0
Calculam puterea 2^3
(2^x)^2×8-3×2^x×2^2+4=0
Înmulțim numerele -3×4
(2^x)^2×8-12×2^x+4=0
Rezolvăm ECUATIA FOLOSIND substituția t=2^x =>
t^2×8-12t+4=0 =>
t=1
t=1/2
2^x=1
2^x=1/2
Si rezultatul ar fi
x1=-1
x2=0
Deci
S={-1,0}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.