Răspuns :
[tex]M(x,y)[/tex]
[tex]M(2m,2m+1)[/tex]
Dacă x=2m => y=2m+1
[tex]y = 3x - 5[/tex]
[tex]2m + 1 = 3 \times 2m - 5[/tex]
[tex]2m + 1 = 6m - 5[/tex]
[tex]6m - 2m = 1 + 5[/tex]
[tex]4m = 6 [/tex]
[tex]m = \frac{6}{4} = \frac{3}{2} [/tex]
y=3x-5<=>3x-y-5=0
M€d=>3*2m-2m-1-5=0<=>6m-2m-6=0<=>4m=6=>m=3/2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.