Răspuns :
Explicație pas cu pas:
2(sinx-cosx)²-2(cosx+sinx)²=2[(sinx-cosx)²-(sinx+cosx)²]=
=2[(sinx-cosx+sinx+cosx)(sinx-cosx-sinx-cosx)]=
=2*2sinx*(-2cosx)=-8*sinx*cosx
Bafta!
sin²a+cos²a=1
(sinx-cosx)²=sin²x+cos²x-2sinxcosx=1-2sinxcosx
(cosx+sinx)²=sin²x+cos²x+2sinxcosx=1+2sinxcosx
2(sinx-cosx)²-2(cosx+sinx)²=2(1-2sinxcosx)-2(1+2sinxcosx)=2-4sinxcosx-2-4sinxcosx=-8sinxcosx
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.