Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]f'(x)=\dfrac{2(x^2+3x+2)-(2x+3)^2}{(x^2+3x+2)^2}=\dfrac{2x^2+6x+4-4x^2-12x-9}{(x^2+3x+2)^2}=\\=\dfrac{-2x^2-6x-5}{(x^2+3x+2)^2}\\f'(x)=0\Leftrightarrow -2x^2-6x-5=0|\cdot(-1)\\~~~~~~~~~~~~~~~~~~2x^2+6x+5=0\\\Delta =36-4\cdot 2\cdot 5=36-40=-4<0\Rightarrow f'(x)<0,\forall x\in R.\\ \texttt{Deci f este descrescatoare.}\\\texttt{Valoarea minima este }f(1)=\dfrac{5}{6}\texttt{ , iar cea maxima este }f(0)=\dfrac{3}{2}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.