Răspuns :
Răspuns:
f(x)=x³-3x²+3x-1
f(x)=(x³-1)-(3x²-3x)=0
(x-1)(x²+x+1)-3x(x-1)=0
(x-1)(x²+x+1-3x)=0
(x-1)(x²-2x+1)=0
(x-1)(x-1)²=0
(x-1)³=0
x1=x2=x3=1=>
(1-1)²+(1-1)²+(1-1)²=0
0+0+0=0
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Sper ca intelegi, cum am ajuns la raspuns, daca nu intreaba ma
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.