Răspuns :
○ x+5+2(x-1) = x+19
x+5+2x-2 = x+19
x+2x-x = 19+2-5
2x = 16
x = 16:2
x = 8
○ 3(x+2)+3 = 2x+10
3x+6+3 = 2x+10
3x-2x = 10-6-3
x = 1
[tex]x + 5 + 2x - 2 = x + 19 \\ 2x = 16 \\ x = \frac{16}{2} \\ x = 8[/tex]
3x+6=2x+10
x=10-6
x=4
3x+6=2x+10
x=10-6
x=4
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.