Răspuns :
Explicație pas cu pas:
( 2 - 1 / 2 )( 3 - 1 / 3 )( 4 - 1 / 4 ) · 1 / 5 = 3 ( ducem la acelaşi numitor fiecare paranteză )
( 4 / 2 - 1 / 2 )( 9 / 3 - 1 / 3 )( 16 / 4 - 1 / 4 ) · 1 / 5 = 3
3 / 2 · 8 / 3 · 15 / 4 · 1 / 5 = 3 ( simplificăm 3 cu 3, 2 cu 8 prin 2, 15 cu 5 prin 5 )
4 · 3 / 4 = 3 ( simplificăm 4 cu 4 )
3 = 3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.