Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
E(x) = [( 2x² + 3x+1) / ( 2x+1) ] - x + 2
E(x) = [ 2x² + 3x + 1 - ( x-2) ( 2x+1) ] / ( 2 x + 1 )
E(x) = [ 2x² + 3x + 1 - ( 2x²- 4x+x-2) ] / ( 2x+1)
E(x) = ( 2x² + 3x + 1 - 2x² + 3x + 2) / ( 2x+1)
E(x) = ( 6x +3) / ( 2x+1)
E(x) = 3(2x+1)/(2x+1)
E(x) = 3
[tex]E(x) = \dfrac{2x^2+3x+1}{2x+1} - x+2 \\ \\ E(x) = \dfrac{2x^2+x+2x+1}{2x+1}-x+2 \\ \\ E(x) = \dfrac{x(2x+1)+2x+1}{2x+1}-x+2 \\ \\ E(x) = \dfrac{(2x+1)(x+1)}{2x+1}-x+2 \\ \\ E(x) = x+1-x+2 \\ \\ E(x) = 3[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.