Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
3x + 4y = 6 (*5)
2x - 5y = -19 (*4)
15x + 20y = 30
8x - 20y = -76
23x = -46
x = -46/23 = -2
y = (6 + 6)/4 = 3
_____________
b)
11x + 5y = -5 (*3)
4x - 3y = 13 (*5)
33x + 15y = -15
20x - 15y = 65
53x = 50
x = 50/53
y = (4*50/53 - 13)/3 = (200/53 - 689/53)/3 = -489/159 = -163/53
- ma intreb daca nu este o greseala si este 10x in loc de 11x; rezultatul ar fi fost mai ''frumos''
______________
c)
6x - 5y = 11 (*6)
7x + 6y = 1 (*5)
36x - 30y = 66
35x + 30y = 5
71x = 71
x = 1
y = (6 - 11)/5 = -1
_____________
d)
2x + 5y = -13
7x = 12y = -18
cred ca a doua ecuatie nu este corecta.
Verifica si rezolva-l singur. Sper ca ai inteles din cele 3 exemple metoda reducerii.
____________
e)
x/6 - y/2 = -1/2
4x/9 + 3y/4 = 17/6
x - 3y = -3 (*9)
16x + 27y = 102
9x - 27y = -27
25x = 75
x = 3
y = (3 + 3)/3 = 2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.