Răspuns :
Explicație pas cu pas:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Am folosit formula: a²-b²=(a-b)(a+b)
Bafta!
E(x)=[(4x^2+4x+1)-(4x^2-4x+1)]/[(x^2-2x+1)-(x^2+2x+1)]
E(x)=(4x^2+4x+1-4x^2+4x-1)/(x^2-2x+1-x^2-2x-1)
E(x)=8x/-4x
E(x)=-2
Formule: (A+B)^2=A^2+2AB+B^2
sau
(A-B)^2=A^2-2AB+B^2
E(x)=[(2x+1)+(2x-1)][(2x+1)-(2x-1)]/[(x-1)+(x+1)][(x-1)-(x+1)]
E(x)=(2x+1+2x-1)(2x+1-2x+1)/(x-1+x+1)(x-1-x-1)
E(x)=4x*2/2x*(-2)
E(x)=8x/-4x
E(x)=-2
Minusul din fața parentezei schimbă semnele din paranteză.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.