Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
2√18 + 3√8 + 3√32 - √50 = 2√(9*2) + 3√(4*2) + 3√(16*2) - √(25*2) =
= 6√2 + 6√2 + 12√2 - 5√2 = 19√2
b)
∛48 + ∛135 -∛384 - ∛40 = ∛(8*6) + ∛(27*5) - ∛(64*6) - ∛(8*5) =
= 2∛6 + 3∛5 - 4∛6 - 2∛5 = ∛5 - 2∛6
c)
(3√5 - 2)(3√5 - 1) = 45 - 6√5 - 3√5 + 2 = 47 - 9√5
d)
(2√8 + 3√5 - 7√2)(√72 + √20 - 4√2) =
= (2√(4*2) + 3√5 - 7√2)(√(36*2) + √(4*5) - 4√2) =
= (4√2 + 3√5 - 7√2)(6√2 + 2√5 - 4√2) =
=(3√5 - 3√2)(2√2 + 2√5) = 3(√5 - √2)*2(√5 + √2) =
=6(√5 - √2)(√5 + √2) = 6(5 - 2) = 6*3 = 18
e)
(7√48 + 3√27 - 2√12) : √3 = (7√(16*3) + 3√(9*3) - 2√(4*3)) : √3 =
=(28√3 + 9√3 -4√3) : √3 = 28 + 9 - 4 = 33
f)
4∛16 + 3∛250 = 4∛(8*2) + 3∛(125*2) = 8∛32 + 15∛2 = 23∛2
g)
6∛24 + 2∛81 = 6∛(8*3) + 2∛(27*3) = 12∛3 + 6∛3 = 18∛3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.