Răspuns :
[tex]\displaystyle \sum\limits_{k=1}^{2007}\Big(1-\dfrac{1}{k}\Big) - 1 -\sum\limits_{k=1}^{2007}\dfrac{k-1}{k} = \\ \\ = \sum\limits_{k=1}^{2007}\Big(1-\dfrac{1}{k}-\dfrac{k-1}{k}\Big) - 1 =\sum\limits_{k=1}^{2007}\Big(1-\dfrac{1}{k}-\dfrac{k}{k}+\dfrac{1}{k}\Big) - 1 = \\ \\ = \sum\limits_{k=1}^{2007}(1-1)-1 = \sum\limits_{k=1}^{2007}(0) - 1 =0 -1 = -1[/tex]
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
s = 1/2 + 2/3 +...+ 2006/2007 -
1 - 1/2 - 2/3 -...- 2006/2007 =
-1.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.