Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Rezolvi ecuatia de gr 2 si iti da m. In acele valori delta este 0, deci x1=x2, exact ce iti cerea tie.
[tex]delta = 0 \\ ( {m - 1})^{2} - 4 \times 4 = 0 \\ {m}^{2} - 2m + 1 - 16 = 0\\ m^{2} - 2m - 15 = 0 \\ delta = {2}^{2} + 4 \times 15 = 4 + 60 = 64 \\ \sqrt{64} = 8 \\ m1 = \frac{2 + 8}{2} = \frac{10}{2} = 5 \\ m2 = \frac{2 - 8}{2} = - 3[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.