Răspuns :
Răspuns:
Pui conditia deexistenta a radicalului
x²-3≥0
x²-3=0
x²=3
x=±√3
x∈(-∞-√3]U[√3,+∞)
x≠-2
Egalzi cu 0 numaratorul
√(x²-3)-1=0
√(x²-3)=1 ridici la patrat ambii membrii
x²-3=1
x²=1+3
x²=4
x=√4=±2
{,2}∈(-∞,-√3]U[3,∞)
Explicație pas cu pas:
Explicație pas cu pas:
DVA:
x+2≠0⇒x≠-2 (1)
x²-3≥0⇒x∈(-∞,-√3]∪[√3,+∞) (2)
x∈(1)∩(2)⇒x∈(-∞,-√3]∪[√3,+∞)/{-2}
[tex]\frac{\sqrt{x^2-3}-1 }{x+2} =0\\[/tex] |*(x+2)
[tex]\sqrt{x^2-3} =1 (^{2})\\ x^{2} -3=1\\x^{2} =4\\\sqrt{x^2} =\sqrt{4} \\|x|=2\\x=-2\\x=2[/tex]
x=-2∉DVA
Raspuns: S= {2}
Bafta!!!!!!!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.