Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Propozitia este falsa , fiindca
(3 – √5)^ 2= 3² - 2 x 3 x √5 + (√5)² = 9 - 6√5 + 5 = 14 - 6√5
3^2 + 5 = 9 + 5 = 14
14 - 6√5 ≠ 14
Răspuns:
FALS
Explicație pas cu pas:
(a-b)²≠a²+b² cand a si b sunt nenule
altfel
numarul din stanga ∈R\Q, numarul din dreapta ∈N⊂Q
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.