Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)2(x+3)-x<4-5x
2x+6-x<4-5x
2x-x+5x<4-6
6x<-2 |impartim la 6
->>>>>
x<[tex]\frac{-1}{3}[/tex] -->>x∈(-∞,[tex]\frac{-1}{3}[/tex])
b)-2(5-2x)=x ->-10+4x=x =>-10=x-4x ->-10=-3x |*(-1)
3x=10 ->x=[tex]\frac{10}{3}[/tex]
2(x + 3) - x < 4 - 5x
2x + 6 - x < 4 - 5x
2x - x + 5x < 4 - 6
6x < - 2
x < - 1/3
x ∈ (-oo, - 1/3)
- 2(5 - 2x) = x
- 10 + 4x = x
4x - x = 10
3x = 10
x = 10/3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.