Răspuns :
Răspuns:
La primul exercitiu nu sunt foarte sigura la b)
Iar la al doilea am facut doar a) pentru ca la celelalte nu sunt prea sigura. La b) e caz de nedeterminare
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)f'(x) =3(x+2)^(3-1) * (x+2)'=3(x+2)²*1=3(x²+4x+4) =3x²+12x+12
pt ca (u(x) ^n)'= n*u(x) ^(n-1) * u'(x)
b) f'(x)=3(x+2)²≥0
este =0 in x=-2 dar nu schimba semnul in vecinatatea lui -2 deci f(x) crescatoare
c) lim din ((3x²+12x+12)/x²) cand x->∞=raportul coeficientilor termenilor domianti (pt ca au acelasi grad, si anume 2) =3/1=3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.