Răspuns :
a
a+2
a+4
a a+2 a+4
-- + ------- + ------- = a + 2 + 53
2 2 2
a a+2 a+4
-- + ------- + ------- = a + 55 (acum aducem la
2 2 2 numitor comun,
amplificându-l pe (a+55)
cu 2 )
a a+2 a+4 2a + 110
=> -- + ------- + ------- = ------------
2 2 2 2
=> a + a + 2 + a + 4 = 2a + 110
3a + 6 = 2a + 110
3a + 6 - 2a = 110
a + 6 = 110
a= 104 (primul număr)
a + 2 = 106 (al doilea număr)
a + 4 = 108 (al treilea număr)
x/2+ x+2/2 + x+4/2 = 53+ x+2 x= nr x+2= nr par consec
x+4 = nr par consec a lui x+2
3x+6/2 = 55 + x
3x+6/2 - x = 55
3x+6-2x/2 =55
x+6/2 = 55
x+6 = 110
x = 104 y=106 z=108
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.