Răspuns :
[tex]( \sqrt{3} - 2) {}^{2} - \sqrt{3} (\sqrt{12} - 3) + \sqrt{3} [/tex]
folosim formula (a-b)²=a²-2ab+b²
[tex]3 - 4 \sqrt{3} + 4 - \sqrt{3} ( \sqrt{12} - 3) + \sqrt{3} [/tex]
[tex]3 - 4 \sqrt{3} + 4 - \sqrt{3} (2 \sqrt{3} - 3) + \sqrt{3} [/tex]
[tex]3 - 4 \sqrt{3} + 4 - 6 + 3 \sqrt{3} + \sqrt{3} [/tex]
[tex]1 - 4 \sqrt{3} + 3 \sqrt{3} + \sqrt{3} [/tex]
[tex] 1 + 0[/tex]
[tex]1[/tex]
[tex]4x - a = 3[/tex]
[tex]4x = 3 + a[/tex]
x=3/4+1/4a , a € R
Cred ca ai vrut sa spui
4-a=3
-a=3-4
-a=-1
a=1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.