👤

cum se calculeaza urmatoarea inecuatie
(x-2)(x+1) ≤3 (x+1) ?
stie careva ?


Răspuns :

[tex](x-2)(x+1) \leq 3 (x+1)\\ (x-2)(x+1)-3(x+1)\leq 0 \\ (x+1)\Big[(x-2)-3\Big] \leq 0 \\ (x+1)(x-5)\leq 0 \\ \\ x_1 = -1,\quad x_2 = 5 \\ \\\text{Conform tabelului de semn din imagine:} \\ \\ \Rightarrow \boxed{x\in \big[-1,5\big]}[/tex]

Vezi imaginea RAYZEN
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari