Răspuns :
3*2x+3*(-1)<=x-14
6x-3<=x-14
6x-x<=-14+3
5x<=-11
x<=-11/5
x<=-2,2=>x∈{..., -4, -3}
3(2x-1) ≤ x-14
6x-3 ≤ x-14
6x-x ≤ - 14 + 3
5x ≤ - 11 | :5
x ≤ - 11/5
x ≤ - 2,2
dar : x ∈ ℤ =>x∈ {... - 5,- 4,-3}
Succes
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.