Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
şi eu am primit altceva... compară cu al tău, poate avem acelaşi rezultat...
:))))
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[2x/(x+1)-4x²/(x-1)(x+1)+3(x+2)/(x-1)(x+2)]×(1-x)/3(x-2)
[2x(x-1)-4x²+3(x+1)](x²-1)×(1-x)/3(x-2)=(2x²-2x-4x²+3x+3)(-1)(x+1)×1/3(x-2)=
(-2x²+x+3)/(x+1)×1/3(2-x)=(2x²-x-3)(x+1)×1/3(x-2)=(2x-3)(x+1)/(x+1)×1/3(x-2)=
=(2x-3)/3(x-2)
La numarator e 2x-3 si nu 2x+3!!!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.