Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( √2 - 1 ) ( √2 + 1 ) = (√2)² - 1² = 2 - 1 = 1
sau:
= √4 + √2 - √2 - 1 = 2 - 1 = 1
→ aplici formula ( a - b ) ( a + b) = a² - b² ; unde a = √2 si b = 1
[tex]( \sqrt{2} - 1)( \sqrt{2} + 1)[/tex]
folosim.formula.(a-b)(a+b)=a²-b²
[tex]( \sqrt{2} ) {}^{2} - 1 {}^{2} [/tex]
[tex]2 - 1 {}^{2} [/tex]
[tex]2 - 1[/tex]
[tex]1[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.