Răspuns :
m = 26
f = 2
m+x = 5×(f+x)⇒26+x=5×(2+x)⇒26+x=10+5x⇒16=4x⇒x=4
Deci peste 4 ani.
Răspun peste x ani ;26+x)=5(2+x) ; 5x+10=x+26 ; 5x-x=26-10 ; 4x=16 ; x=16/4=4 ; 30:6=5
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.