Răspuns :
R[tex]\frac{2x-10}{5} +x^2-2x+1-x^2+9=0 -->\frac{2x-10}{5}-2x+10=0--> 2x-10-10x+50=0-->-8x+40=0-->8x=40-->x=5[/tex]
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2x - 10 + 5(x^2 - 2x + 1) = 5(x^2 - 9)
2x - 10 + 5x^2 - 10x + 5 = 5x^2 - 45
-8x - 5 = -45
45 - 5 = 8x
8x = 40
x = 5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.