Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x+3y=4 rezulta x = 4 - 3y
4x-2y=-26 rezulta 4(4 - 3y) - 2y = -26
16 - 12y - 2y = -26
14y = 26 + 16 = 42
y = 3
x = 4 - 9 = -5
___________
x/3-y/2=1. <=>2x - 3y = 6 sau -4x + 6y = -12 (am inmultit cu -2)
4x+1- y-2/2=25 nu se intelege daca este doar -2/2 adica -1 sau -(y-2)/2
asa ca te las sa-l rezolvi. Daca aduni cele doua ecuatii scapi de x si calculezi pe y, apoi revii in prima ecuatie si calculezi x
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.