Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Prima data se face inmultirea dintre cei doi termeni care schimba semnul dat fiind ca este - si -, iar pe urma ce a ramas.
[tex]\displaystyle\bf\\ 7.~c)\\-\frac{3}{10}\cdot\left(-\frac{5}{9}\right)+\left(-\frac{1}{6}\right)=\\\\\\=\frac{3}{10}\cdot\frac{5}{9}+\left(-\frac{1}{6}\right)=\\\\\\=\frac{3\cdot5}{10\cdot9}-\frac{1}{6}=\\\\\\=\frac{1\cdot1}{2\cdot3}-\frac{1}{6}=\frac{1}{6}-\frac{1}{6}=\boxed{\bf0}\\\\\\\implies~\boxed{\bf~-\frac{3}{10}\cdot\left(-\frac{5}{9}\right)+\left(-\frac{1}{6}\right)=0}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.