Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Impartim ecuatia cu e*x ⇒3×e*(x/2-x)=1 ln3+(x/2-x)=e
ln3-e=x/2 x=2ln3-2e=ln9-2e
Raspuns:
[tex]3e {}^{ \frac{x}{2} } = e {}^{x} [/tex]
[tex]3e {}^{ \frac{x}{2} } - e {}^{x} = 0[/tex]
[tex]e {}^{ \frac{x}{2} } = 0[/tex]
[tex]3 - e {}^{ \frac{1}{2}x } = 0[/tex]
[tex]x = 2 ln(3) [/tex]
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.