Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1) -2x = 2
2) -x = 1
Ecuatia initiala are astfel solutia x = -1.
Sa mai scriem cateva ecuatii echvalente, adica sa admita aceeasi solutie:
3) 3x = -3
4) 3x + 1 = -4
5) 7x - 25 = -32
s.a.m.d.
Eu ti-am dat aici 5 exemple(primele doua fac parte, de fapt, din rezolvarea ecuatiei initiale, dar pot sa fie considerate, desigur, ca ecuatii echivalente cu cea initiala).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.