Răspuns :
Răspuns:
Ex.4 x1=-4, x2=4. Ex1. x1=0, x2=2
Explicație pas cu pas:
x²+(x+2)²+(x-2)²=(x+3)²+(x-3)²+6, folosim patratul sumei si patratul diferentei
x²+x²+4+4x+x²+4-4x=x²+9+6x+x²-6x+9+6
3x²+8=2x²+24 ⇒x²=16⇒ |x|=4 ⇒x=±4
Ex1. 6(x-1)²=(2+√10)√(14-2√40)⇒6(x-1)²=(2+√10)√(10+4-2·2·√10)⇒
⇒6(x-1)²=(2+√10)·√(√10-2)²⇒6(x-1)²=(2+√10)·(√10-2)⇒6(x-1)²=(√10)²-2²⇔
⇔6(x-1)²=10-4 ⇔6(x-1)²=6⇔(x-1)²=1, de unde x-1=-1 sau x-1=1. Deci x1=0, x2=2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.