Răspuns :
x²+2x-3=0
V(xV; yV)
xV=-b/(2a)=-2/2=-1
yV=-Δ/(4a)=-(4+12)/4=-16/4=-4
=> V(-1; -4)
f(x) = x²+2x-3
Avem V(-b/2a, f(-b/2a))
-b/2a = -2/2 = -1
=> f(-1) = (-1)²-2-3 = 1-2-3 = -4
=> V(-1, -4)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.