Răspuns :
a)
Ducem BE ⊥ DC
EC = (DE-AB)/2 = (14-6)/2 = 8/2 = 4 cm
tg∡C = BE/EC
√3 = BE/4
BE = 4√3 cm
A(trapez) = (AB+DC)/2·BE
A = (6+14)/2·4√3
A = 40√3 cm²
b)
A(BCD) = BE·DC/2 = 4√3·14/2 = 28√3 cm²
Răspuns:
a. 40rad3 cm^2
b. 28rad3 cm^2
Explicație pas cu pas:
poza.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.