Răspuns :
Raspuns:
[tex] \frac{x}{2} - x = \frac{1}{3} [/tex]
[tex]3x - 6x = 2[/tex]
[tex] - 3x = 2[/tex]
[tex]x = - \frac{2}{3} [/tex]
Explicație pas cu pas:
x/2-x=1/3
se amplif.x/2 cu 3
x cu 6
1/3 cu 2
scăpăm de numitor si rezultă
3x-6x=2
3x=-2
x=-2/3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.