Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Aducem la acelasi numitor(2):
4x + 2 - 3x - 2 = 3
x = 3.
Raspuns:
[tex]2x + \frac{1}{2} (2 - 3x) - 1 = 1.5[/tex]
[tex]2x + 1 - \frac{3}{2} x - 1 = \frac{3}{2} [/tex]
[tex]2x - \frac{3}{2} x = \frac{3}{2} [/tex]
[tex]4x - 3x = 3[/tex]
[tex]1x = 3[/tex]
[tex]x = 3[/tex]
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.