Răspuns :
16-{3×167-2×[3+4×(5+X×7) -8]}÷9=1
{501-2×[3+4×(5+X×7) -8]}÷9=16-1
{501-2×[3+4×(5+X×7) -8]}÷9=15
501-2×[3+4×(5+X×7) -8]=15×9
501-2×[3+4×(5+X×7) -8]=135
2×[3+4×(5+X×7) -8]=501-135
2×[3+4×(5+X×7) -8]=366
3+4×(5+X×7) -8=366:2
3+4×(5+X×7) -8=183
3+4×(5+X×7) =183+8
3+4×(5+X×7) =191
4×(5+X×7) =191-3
4×(5+X×7) =188
5+X×7=188:4
5+X×7=47
X×7=47-5
X×7=42
X=42:7
X=6
16 - { 3 × 167 - 2 × [ 3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 ] } : 9 = 1
16 - { 501 - 2 × [ 3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 ] } : 9 = 1
{ 501 - 2 × [ 3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 ] } : 9 = 16 - 1
{ 501 - 2 × [ 3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 ] } : 9 = 15
501 - 2 × [ 3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 ] = 15 × 9
501 - 2 × [ 3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 ] = 135
2 × [ 3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 ] = 501 - 135
2 × [ 3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 ] = 366
3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 = 366 : 2
3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) - 8 = 183
3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) = 183 + 8
3 + 4 × ( 5 + X × 7 ) = 191
4 × ( 5 + X × 7 ) = 191 - 3
4 × ( 5 + X × 7 ) = 188
5 + X × 7 = 188 : 4
5 + X × 7 = 47
X × 7 = 47 - 5
X × 7 = 42
X = 42 : 7
X = 6
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.