👤

f(x) = 5x² - 6x - 1;
f(x)=-3x2 + 9x;
f(x) = 4 - 16x;
f(x) = (1 -2x)= x(x - 4).​
trebuie să fac monotonia la exercițiu


Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

1) 5x²-6x-1=0  x1,2=3+-√9-5/5    x1=(3+2)5  si x2=1/5

este descrescatoare pana la minim (x=3/5) si crescatoare in rest

2) 3x²+9x=0    3x(x+3)=0      x1=0     x2=-3     minim x=-9/6=-3/2 la fel ca mai sus

3)4-16x=0    x=1/4    f este descrescatoare   pe R

4) cred ca e o greseala in text dar abordarea e similara

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari