Răspuns :
( a + b + c ) : 3 = 8
( a + b ) : 2 = 6
a + b + c = 8 × 3
a + b + c = 24
a + b = 6 × 2
a + b = 12
c = 24 - 12
c = 12
Răspuns:
fie m,n,p cele 3 numere
(m+n+p)/3=8
m+n+p=8*3
m+n+p=24 (I
m+n)/2=6
m+n=2*6
m+n=12 (II
Din ecuatia (I scadem ecuatia (II
m+n+p-(m+n)=24-12
m+n+p-m-n=12
p=12
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.