Răspuns :
[tex]A^2-\lambda A+\lambda^2I_2 = O_2\\ \\ A^2 = \lambda A-\lambda^2I_2 \\ A^2 = \lambda(A-\lambda I_2)\\ A^4 = \lambda ^2(A^2-2A\lambda +\lambda^2I_2)\\ A^4 = \lambda^2(A^2-\lambda A +\lambda^2I_2 -\lambda A) \\ A^4 = \lambda^2(O_3-\lambda A) \\ A^4 = \lambda^2(-\lambda A) \\ A^4 = -\lambda^3A\\ A^3 = -\lambda^3I_2 \\ \\ A^{2018} = (A^3)^{672}\cdot A^2 = (\lambda I_2)^{3\cdot 672}\cdot A^2 = (\lambda I_{2})^{2016}A^2\\ \\ \Rightarrow A^{2018} = \lambda^{2016}A^2[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.