Răspuns :
Răspuns:
(5/4)⁻²⁺⁶ₓ(5/4)⁶=(5/4)¹⁰; inversul (4/5)¹⁰
Explicație pas cu pas:
[tex]\Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{-2}:\Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{-6}\cdot \left[\Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^2\right]^3 = \\ \\ = \Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{-2}\cdot \Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{6}\cdot \Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{2\cdot 3} = \\ \\ = \Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{-2}\cdot \Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{6}\cdot \Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{6} = \\ \\ = \Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{-2+6+6} =\Big(-\dfrac{5}{4}\Big)^{10} = \Big(\dfrac{5}{4}\Big)^{10} \\ \\ \Rightarrow \text{Inversul este: }\Big(\dfrac{4}{5}\Big)^{10}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.