Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
- 15 - 18 + ( 13 - 24 ) × ( - 10) = 77
= - 33 + ( - 11) × (- 10 ) =
= - 33 + ( + 110 ) =
= - 33 + 110 =
= 77
__________________________________________________
b)
( - 17 + 13) × [ ( 3 - 9 + 10 ) : ( 25 - 27 ) ] = 8
= ( - 4 ) × [ ( - 6 + 10 ) : ( - 2 )]=
= ( - 4 ) × [ 4 : ( - 2 )] =
= (- 4 ) × ( - 2 ) =
= + 8
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.